Sos ugotowany na parze, czy to może być smaczne
Polskie obiadki, ziemniaki z mięsem obficie polane gęstym sosem. Dla odpowiedniej konsystencji i smaku, często zabielany mąką i śmietaną, lub co gorsza przygotowany z paczki. Czy można to zmienić, na pewno trudno sobie wyobrazić bez nich obiad. Niemniej jednak, nie trzeba namawiać do całkowitej rezygnacji, ale do dobrej zamiany.
Alternatywą będzie z pewnością gotowanie na parze, które również i w tym wypadku sprawdza się doskonale. Wbrew wszelkim opiniom sos z parowaru smakuje naprawdę wyjątkowo. Wystarczy tylko wybrać odpowiednie naczynie, które jest dodawane niemal do wszystkich urządzeń parowych. Do czystego pojemnika wkładamy wszystkie składniki sosu i umieścić w parowarze.
Po dwudziestu minutach mamy gotowy pyszny sos. Według uznania można go nawet zabielić jogurtem. Szybko, sprawnie, bez przypalenia, ciągłego mieszania i dozowania wszystkich składników według kolejności. Sos w parowarze zawsze się udaje bez względu na to z jakich składników go przygotujemy.